De beste kinderfiets is een lichtgewicht kinderfiets

Specialist in lichtgwicht kinderfietsen

Laat je bestelling bezorgen of kom ophalen in de winkel

Wij van Stip Kinderfietsen zijn specialist in lichtgewicht kinderfietsen voor jongens en meisjes. Maar waarom zijn wij zo’n fan van lichtgewicht?

De beste kinderfiets is een lichtgewicht kinderfiets

Een lichtgewicht fiets is veiliger. Kinderen en vooral kleine kinderen hebben nog niet zo’n goed evenwicht en ze hebben niet zulke sterke spieren vergeleken met een volwassene.

Een gewone stalen Nederlandse fiets is zo’n 2/3 van het lichaamsgewicht van het kind. Een aluminium is fiets 1/3 van het lichaamsgewicht van het kind. Nederlandse fietsen van 16 inch wegen 12-15 kg voor een kind van 3- 5 jaar. Voor een volwassene van 75 kg is dat naar verhouding 50 kg. Dat weegt je fiets met bagage nog niet tijdens een kampeervakantie!

Zo’n stalen fiets heeft je kind slecht in de hand en sleurt je kind dan makkelijker mee in de val. Ze zijn onveilig.

Met een lichtgewicht fiets kan je kind grotere afstanden rijden, stapt makkelijker op, start sneller, kan harder fietsen en makkelijker een heuvel op.

De Woom kinderfiets 16 inch weegt 5,7 kg.

Voordelen lichtgewicht kinderfiets

Bij de lichtgewicht fietsen zijn over het algemeen de verhoudingen ook goed. Zoals kleine handvatten en kleine remgrepen, zodat de kleine vingertjes goed bij de remmen kunnen. Korte cranks, kleine zadels en een niet te breed stuur.

Specialist in lichtgewicht kinderfietsen

Stip Kinderfietsen in Nijmegen is al jarenlang specialist in kinderfietsen.

Lichtgewicht kinderfietsen die wij in het assortiment hebben zijn van:

Video Beste Kinderfiets

Kinderfiets Online Kopen

Om zorgvuldig een fiets voor je kind uit te zoeken, is het natuurlijk  het beste om bij onze zaak te bezoeken. Dan kun je de fiets zien en ervaren.

Als je weet welke maat je nodig hebt kun je bij ons een kinderfiets online kopen. We kunnen je ook telefonisch adviseren.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van stip-kinderfietsen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 38 reviews.