De beste kinderfiets is een lichtgewicht kinderfiets

Wij van Stip Kinderfietsen zijn specialist in lichtgewicht kinderfietsen voor jongens en meisjes. Maar waarom zijn wij zo’n fan van lichtgewicht?

We leggen het u graag uit:

Een lichtgewicht fiets is veiliger. Kinderen en vooral kleine kinderen hebben nog niet zo’n goed evenwicht en ze hebben niet zulke sterke spieren vergelijken met een volwassene.

Een gewone stalen Nederlandse fiets is zo’n 2/3 van het lichaamsgewicht van het kind. Een aluminium is fiets 1/3 van het lichaamsgewicht van het kind. Nederlandse fietsen van 16 inch wegen 12-15 kg voor een kind van 3- 5 jaar. Voor een volwassene van 75 kg is dat naar verhouding 50 kg. Dat weegt je fiets met bagage nog niet tijdens een kampeervakantie!

Zo’n stalen fiets heeft je kind slecht in de hand en sleurt je kind dan makkelijker mee in de val. Ze zijn onveilig.

Met een lichtgewicht fiets kan je kind grotere afstanden rijden, stapt makkelijker op, start sneller, kan harder fietsen en makkelijker een heuvel op.

De Woom kinderfiets 16 inch weegt 5,7 kg. Een Frog bike weegt 6,75 kg.

Voordelen lichtgewicht kinderfiets

Bij de lichtgewicht fietsen zijn over het algemeen de verhoudingen ook goed. Zoals kleine handvatten en kleine remgrepen, zodat de kleine vingertjes goed bij de remmen kunnen. Korte cranks, kleine zadels en een niet te breed stuur.

Specialist in lichtgewicht jongens- en meisjesfietsen

Stip Kinderfietsen in Nijmegen is al jarenlang specialist in fietsen voor kinderen.

Lichtgewicht kinderfietsen die wij in het assortiment hebben zijn van:

Dus voor de beste jongens- en meisjesfietsen kunt u bij ons terecht voor goed en deskundig advies en een proefrit.

Video Beste Kinderfiets

Kinderfiets Online Kopen

Om zorgvuldig een fiets voor je zoon of dochter uit te zoeken, is het natuurlijk  het meest ideaal om bij ons in de zaak langs te komen. Dan kun je de fiets zien, voelen en proberen.

Maar als je al goed weet welke kinderfiets je nodig hebt kun je bij ons een kinderfiets online kopen. Uiteraard zullen we u dan ook telefonisch helpen de beste keuze te maken

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00