Bemoov

Bemoov lichtgewicht kinderfietsen

De Bemoov lichtgewicht kinderfietsen zijn superlicht, ergonomisch, mooi, kwalitatief, duurzaam en natuurlijk veilig!

Bemoov montage 14 en 16 inch

Montage Bemoov 20 en 24 inch

Het begint allemaal in België, in de streek van Namen, te midden van de rustieke landschappen, de groene heuvels en de gepassioneerde fietsers…

Aan de oever van de prachtige Maasvallei woont Fred, een man die altijd al van fietsen heeft gehouden, omdat het hem blij maakt en omdat hij in het begin van zijn carrière in de fietssector gewerkt heeft (maar vooral omdat het hem blij maakt).

Aan de andere kant van de vallei is zijn vriend Serge een groot sportman en een echte liefhebber van de wielersport. Na enkele successen in competitieverband blijft hij als ontspanning fietsen, of het nu regent, sneeuwt of waait… en soms ook bij mooi weer – ja, dat is nu eenmaal België!

Krachten gebundeld

Op een dag, regenachtig of zonnig (ze herinneren het zich niet meer), kwam Fred en Serge op het idee hun krachten te bundelen om de beste lichtgewicht kinderfietsen te ontwerpen, voertuigen die speciaal ontworpen zijn om de allerkleinsten het plezier van fietsen op twee wielen te leren kennen.

Enkele jaren geleden wilde Fred kwaliteitsvolle fietsen kopen voor zijn kinderen, maar hij keerde al snel terug van een kale reis.

Ofwel waren de modellen van slechte kwaliteit en leunden ze dichter aan bij speelgoed dan bij een echte fiets, ofwel waren ze te zwaar en niet erg ergonomisch. In ieder geval waren het geen goede hulpmiddelen om het plezier van fietsen op 2 wielen aan te leren.

Serge had dezelfde ervaring. Hij vond het frustrerend dat hij zijn passie niet kon overbrengen, omdat hij niet over een fiets beschikte die aangepast was aan zijn kinderen.

Inspiratie

Fred en Serge deelden hun ervaring, spraken erover met hun omgeving en kwamen tot de vaststelling dat veel ouders op hetzelfde probleem botsten.

Met de hulp van tientallen kinderen en hun ouders hebben Fred en Serge twee jaar lang meerdere prototypes ontworpen, gebouwd en getest, rekening houdend met de expertise van professionals op het vlak van leren. Hun missie was het ontwerpen van voertuigen die speciaal ontworpen zijn om de allerkleinsten het plezier van fietsen op twee wielen te leren kennen.

Het resultaat zijn fietsen waarvan de ergonomie volledig is uitgedacht in functie van de lichaamsbouw van kinderen, en waarbij elk onderdeel zo gekozen of ontwikkeld is dat de fiets perfect aan hun noden is aangepast.

Lichte fietsen

Zeer lichte voertuigen, een essentieel punt voor kinderen. De jacht op overbodig gewicht werd dus een ware obsessie! Een dynamische fiets met uniseks kader en een verzorgde geometrie, waarop kinderen dankzij een zeer lage bovenbuis gemakkelijk kunnen opstappen.

Fred en Serge zijn er met hun nieuwe start-up trots op dat ze ouders de beste fietsen kunnen aanbieden om hun kinderen te leren fietsen: wendbare, leuke en duurzame voertuigen.

Onze twee vrienden combineerden voor de kinderfietsen een prachtige geometrie met levendige en leuke kleuren.  Omdat elk kind zijn eigen fiets wil hebben, bedachten Fred en Serge zelfs een versieringssysteem om elke fiets te personaliseren. Elk kind kan zo zijn creativiteit botvieren en zijn fiets versieren zoals hij wil. Een revolutie in vergelijking met de standaardfietsen die tot nu toe de norm waren!

Het duo heeft ook nagedacht over duurzaamheid. De BEMOOV-fietsen zijn zodanig ontworpen dat je ze kan doorgeven aan andere kinderen, in de geest van de circulaire economie. Dat is helemaal tegenovergesteld aan de kinderfietsen van lage kwaliteit die in vele garages, kelders en tuinen staan weg te roesten vooraleer ze op de vuilnisbelt belanden…

Een BEMOOV kinderfiets is in eerste instantie weliswaar duurder, maar hij is herbruikbaar en kan gemakkelijk worden weggegeven of doorverkocht met behoud van waarde. Dat is beter voor het milieu… en beter voor uw portemonnee!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van stip-kinderfietsen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 38 reviews.