Over ons

Wie zijn wij?

Stip Kinderfietsen

Stip-Kinderfietsen heeft als doel om vanuit de webshop en de fysieke winkel goed te adviseren over het gebruik van de kinderfiets zodat de kinderen meer fietsplezier beleven. Dat begint al vanaf  tweede levensjaar. Kinderen kunnen zich op een drie- en vierwieler voortbewegen ( duwen met de voeten ) en later met deze zelfde beweging op een loopfiets. Omdat peuters hierdoor veel sneller beenspieren en evenwicht ontwikkelen, kunnen ze sneller fietsen op een fiets met pedalen. Zij wielen zijn verleden tijd.

Meer fietsplezier wordt bereikt door de juiste fietsgeometrie voor kinderen en de juiste fietsmaat, zie tabel. Een kinderfiets met aangepaste onderdelen; kortere crankarmen, kleine handvatten, remgrepen met korter bereik, kleine zadels en het gewicht ( misschien wel de belangrijkste ). Door de goede geometrie, lichte gewicht en passende onderdelen fietsen kinderen stabieler en hebben ze de fiets beter onder controle.

Voor advies, bekijken fietsen, testritten en ophalen van je bestelling kun je bij ons terecht!

Joppe van Stiphout

Joppe is al jaren werkzaam in de fietsenbranche. Van gedreven fietser tot eigenaar van Stipbike. Altijd vol nieuwe ideeën op het gebied van fietsen, fietsstimulering en mobiele oplossingen. Zo ontstonden afgelopen jaren Cycle Gifts.eu, De FissaFiets.nl en het Dutch Bicycle Centre.

Joppe is vader van 3 kinderen, woont in Lent, heeft hij zijn kroost op jonge leeftijd leren fietsen en rijden nu op een Bemoov, woom 4 en woom 4. Hier in de winkel is Joppe altijd bezig met zijn fiets-projecten maar tussendoor blijft het prachtig om kinderen ( vaak tegen de verwachting in ) toch even te leren fietsen.

René Nass

Samen met collega’s Joppe, Jan, Jasper en Lucas zijn we Stip Kinderfietsen en verzorgen we de inkoop, verkoop en het onderhoud en de reparaties van kinderfietsen. Ik heb een enorme passie voor fietsen al van kinds af aan. Ik herinner me nog dat ik samen met een vriendje op mijn wielrenfietsje de Tour de France naspeelde bij ons in de straat. Mijn vader was fietsenmaker aan huis dus daar heb ik het sleutelen aan fietsen mee gekregen. Met mijn ouders maakten ik al verre fietstochten.

Inmiddels heb ik zelf twee kinderen waar we elke jaar mee op fietsvakantie ga. Ieder jaar weer een stukje verder de wereld verkennen op de fiets. Dit doen we vanaf dat ze jaar of 4 waren. Lichte fietsen hebben er aan bij gedragen dat het vanaf het begin een succes was.

Kinderen leren fietsen is het mooiste van wat we hier doen. Sommigen stappen op en fietsen weg. Sommigen  hebben net dat letterlijke zetje in de rug nodig. Maar blij zijn ze altijd!

Ander nieuws

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van stip-kinderfietsen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 41 reviews.