Met een Woom fiets heeft je kind altijd de wind mee!

Woom Bikes zijn niet zomaar kinderfietsen, ze zijn volledig afgestemd op de specifieke behoeften van de jonge fietser. Wat maakt een Woom fiets tot dé fiets voor jouw zoon of dochter? Wat is er bijzonder aan deze kinderfiets? Waarom zou je een Woom-fiets kopen en voor welke leeftijd zijn Woom-fietsen bedoeld?

We leggen het je hieronder graag uit!

Let op. De eerste levering is uitgesteld tot begin volgend jaar. Dan heb ik weer voorraad. Je kunt alleen reserveren. De tweede levering komt na 14 januari. (is ook vertraagd, ik heb gevraagd om een beetje prioriteit deze keer)

Ik heb alleen nog  de Woom OFF fietsen.

Woom dealer logo

Waarom een Woom Bike?

Een fiets is een fiets…niets is minder waar dan dat. Het maakt wel degelijk uit hoe een fiets is vormgegeven of deze past bij de fietser en waarvoor het gebruikt gaat worden. Bij kinderfietsen geldt dit minstens net zo veel. Kinderen groeien snel en dus zal een fiets hier ook goed op aangepast moeten worden. De juiste maat is immers belangrijk om het fietsen niet alleen goed onder de knie te krijgen, maar ook om veilig te kunnen fietsen. Een Woom Bike is er in veel verschillende maten, dus dat is al geen enkel probleem. Daarnaast is deze heerlijke Bike ook nog eens superlicht én is helemaal toegespitst op de anatomie van het kind. Met andere woorden: voor een juiste fietshouding is een Woom Bike ideaal.

De Woom Bikes van Stip-Kinderfietsen: kinderen willen niet anders meer!

De voordelen van een Woom Kinderfiets op een rij

Vanzelfsprekend zijn er nog veel meer voordelen op te noemen. Even in het kort de voordelen van Woom Bikes op een rij:

 • Lichtgewicht, waardoor: 
   • je sneller leert fietsen
   • je langere afstanden kunt fietsen
   • je veiliger op- en af kan stappen
   • je makkelijker een helling op kunt fietsen
   • minder snel meegesleurd worden in de val, doordat je de fiets beheerst.
 • De kettinggeleider beschermt je broek
 • Afgestemd op de anatomie van het kind
 • De makkelijk te bedienen draaigreep van de versnelling schakelt licht 
 • 8 versnellingen vanaf 20 inch
 • Verkrijgbaar in 5 heldere kleuren
 • Verkrijgbaar in 7 maten
 • Zo aangepast dat het kind niet alleen goed kan fietsen, maar er ook mee kan ‘spelen’! Het bos in, bijvoorbeeld, de paden af dus!

Woom Kinderfietsen ten opzichte van andere kinderfietsen

De Woom kinderfietsen zijn lichtgewicht kinderfietsen en maar liefst 60% lichter dan fietsen van Nederlands fabricaat. Beetje vreemd eigenlijk want een Nederlandse kinderfiets voor een kind van 3.5 jaar weegt tussen de 12 en 15 kg. Een goede mountainbike weegt zelfs minder! Dus waarom zou je je kind dit aandoen? Een fiets voor een kind van ongeveer 3.5 jaar is bij Woom maar 5,3 kg! Dat maakt het toch vanzelfsprekend dat jouw kind veel sneller én veiliger op een Woom Bike wegrijdt! Daarnaast is over ieder detail van deze kinderfietsen nagedacht zodat het in alles volledig is afgestemd op kinderen en hun anatomie. Heel gezond!

Woom Bikes, de perfecte kinderfiets voor leeftijden van 1,5  tot 14 jaar

Een Woom Bike kinderfiets kopen is kiezen voor de beste optie voor jouw jonge fietser. Volledig gespitst op kinderen en hun specifieke wensen. Die uiteraard ook nog eens per leeftijdsgroep verschilt. Kies je voor een Woom fiets dan kies je voor kwaliteit, zowel in uitvoering als materialen!

Uitleg-video om de maat te bepalen van je Woom Kinderfiets

Tabel bij bepaling Frame-maat

Soort fiets Minimale binnenbeenlengte leeftijd wielmaat Frame maat
loopfiets Frog en Woom1, wishbonebike 32 1+-3 12″ 4″
loopfiets Frog en Earlyrider seeker 38 3-4 14″
Frog 43 Woom 2 43 3-4 14″ 9″
Frog 48, en Woom 3, Early rider 16 inch 48 4-5 16″ 9.5″
Frog 52 52 5-6 20″ 10″
Frog 55 en Woom 4 55 6-7 20″ 11″
Frog 62 en Woom 5 62 8-10 24″ 12″
Frog 69 69 10-12 26″ 14″
Frog 73 en Woom 6 73 12-14 26″ 16″
Frog baan- of racefiets 58 58 6-7 20″ 11″
Frog baan- of racefiets 67 67 8-12 24″ 14″
Frog baan- of racefiets 70 70 11-14 26″ 17″

Wat schuilt er achter de naam Woom Bikes?

Woom Bikes is een jong en ambitieus bedrijf uit Oostenrijk. Onder de rook van Wenen begonnen twee jonge vaders naar de zoektocht voor de perfecte kinderfiets voor hun kinderen. Hiermee ontstond Woom Bikes. De vaders Christian Bezdeka en Marcus Ilhlenfled maakten van hun zoektocht een passie die zich vertaalde naar het ontstaan van Woom Bikes. Altijd op zoek naar de beste mogelijkheden om fietsen voor kinderen zo aantrekkelijk mogelijk te maken én zo gezond mogelijk. Veiligheid dus, maar ook het stimuleren van een perfecte houding zodat het lichaam zo min mogelijk wordt belast. De vaders hebben inmiddels een team achter zich staan en met elkaar produceren zij 1 van de lichtste kinderfietsen met alle voordelen die daarbij ontstaan.

⇒ Website fabrikant Woom Bikes

Enkele enthousiaste ervaringen met onze Woom fietsen

Heel erg bedankt!

Na de loopfiets Woom en de Woom 3 dachten we een andere fiets te kunnen kopen. Onze zoon zocht er 1 uit en ging proef fietsen. En zei gelijk; Nee mama deze wil ik niet, die fietst te zwaar! Oh oké. Dan snel kijken weer een Woom bestellen. Wat een heerlijke fietsen toch. Onze dochter gaat nu door naar de Woom van mijn zoon. (Jacqueline)

Woom 6 OFF Air

Beste Cornélie, Wat een fantastische fiets is de Woom 6 Off Air! Degelijke onderdelen, goede geometrie, makkelijk handelbaar, licht van gewicht en daardoor heel veel fun in het terrein, Hier hebben we nog jaren fietsplezier van! En dank voor de fijne service!.

Woom OFF 6 Air nog een keer lof.

Hij reed de eerste keer al beter dan de jongens met meer ervaring. En sneller een helling op.

Mijn beide kinderen hebben op Woom fietsen leren fietsen van Stip Kinderfietsen. Ze zijn nu wat ouder en rijden nu op de 20″ en 24″. Het merk Woom is geweldig en dat ik de 2e fietsen ook bij deze winkel gekocht heb, zegt genoeg. De service is prima! Arianne.

Dag Cornélie, Bedankt voor de vlotte verzending, goede service en de fijne fiets! Ze trapte er zo op weg (3 jaar en 3 maanden). Hartelijke groet,

In augustus kwamen we bij jou en kochten we een mooie Woom fiets voor onze dochter. Omdat ze nog niet zonder zijwieltjes kon fietsen, adviseerde je ons om er eerst een loopfiets van te maken. Dit was het beste advies dat we konden krijgen, want ze kan fietsen!!

Dat wilden we je laten weten.

Bedankt!!

Dag Cornelie,

Ben erg enthousiast over de Woom. Zojuist samen met met mijn dochter Lina  van 7 een atb route van 20 km gereden. Topfiets. Heb meerdere fietsen voor haar bekeken in diverse prijsklassen. Het geringe gewicht en de eenvoud van de Woom is doorslaggevend geweest. Mijn dochter vindt het geweldig om erop te scheuren. Vooral omdat ze de e-bike van pappa en mamma er steeds uit rijdt, die op 25 km/u begrensd zijn.

Groet, Jorn

Meer recencies;

Kijk op de pagina “Reacties van klanten” voor alle leuke foto’s en klantreactie die we de afgelopen tijd mochten ontvangen over onze Woom Bikes.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00