Stip Kinderfietsen deelt met het Amalia kinderziekenhuis fietshelmen uit in kader van Dag van de fietshelm.

Dag van de fietshelm basisschool Stip kinderfietsen en Amalia kinderziekenhuis

Stip Kinderfietsen deelt met het Amalia kinderziekenhuis fietshelmen uit in kader van Dag van de fietshelm.

Afgelopen week heeft Stip Kinderfietsen in samenwerking met het Amalia kinderziekenhuis een bezoek gebracht aan basisschool Michiel de Ruyter in Nijmegen West. Het bezoek was in het kader van de dag van de fietshelm die dit jaar plaatsvindt op woensdag 10 april. Dit jaar is het motto van deze landelijke dag: ‘als je helm maar goed zit’. Samen met kinderneuroloog Elisa Hamer heeft kinderfietsendeskundige en bedrijfsleider van Stip kinderfietsen René Nass, voorlichting gegeven aan kleuters over het nut van het dragen van een fietshelm. Aan het einde kregen kinderen gratis een passende fietshelm mee naar huis. 

 

Waarom is een goede fietshelm belangrijk voor kinderen? 

Volgens Kinderneuroloog Elisa Hamer van het Radboudumc expertisecentrum voor kindertrauma zorgt een helm ervoor dat de kans op ernstig (blijvend) hersenletsel bij een val met de fiets met 60% wordt verkleint (en de kans op dodelijk letsel gemiddeld 70%). Met het steeds drukker wordende verkeer en grote snelheidsverschillen op de fietspaden is het dragen van een fietshelm geen overbodige luxe. Onderzoek toont aan dat het grootste effect van fietshelm campagnes te bereiken is bij jonge kinderen. Daarbij zijn jonge kinderen vaak slachtoffer van een eenzijdig ongeval.

 

Een veilige kinderfiets

Volgens Rene Nass is het stimuleren van het dragen van een helm een goede zaak naast het zorgen voor een kinderfiets die in orde is. Vaak zie ik dat kinderen fietsen op een fiets die veel te zwaar is en waar de remmen en de verlichting niet van werken. Dit maakt het lastiger om op een veilige manier deel te nemen aan het verkeer in de stad.

 

Lekker de weg op met een goed passende helm

Fietsen draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen, zorgt ervoor dat kinderen voldoende bewegen en op jonge leeftijd verkeersinzicht ontwikkelen. We hopen met deze actie dan ook kinderen te stimuleren en inspireren om lekker te gaan fietsen. De kleuters van Michiel de Ruyter waren in ieder geval enthousiast over de voorlichting en kwamen met mooie vragen en verhalen. Ze vinden het helemaal niet erg om een fietshelm op te doen als deze maar passend is. Hopelijk nemen ze deze boodschap mee naar huis en is dit ook voor de ouders en opa’s en oma’s een stimulans om een fietshelm te gaan dragen.

 

Klik hier voor de selectie fietshelmen van Stip Kinderfietsen

Stip kinderfietsen en Amalia kinderziekenhuis delen helmen uit voor de klas
Fietshelm stip kinderfietsen

Ander nieuws

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van stip-kinderfietsen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 41 reviews.