Cube

Alle fietsen van Cube kunnen besteld worden. Er wordt gewerkt aan de website.

CUBE werd in 1990 opgericht door Marcus Puerner. CUBE ontstond toen Marcus werd uitgedaagd door zijn vader om zelf zijn studie en leven te onderhouden. Hij is begon met het importeren van fietsen uit Azië. Al snel kwam Marcus tot de conclusie dat hij zelf betere fietsen kon ontwerpen en bouwen. Hij kreeg een kleine ruimte in de meubelfabriek van zijn vader om CUBE verder op te zetten. De naam CUBE volgde uiteindelijk in 1993. Marcus is nog steeds de eigenaar van CUBE en ook zijn eerste twee medewerkers werken nog steeds in het bedrijf.

Het bedrijf is ontzettend gegroeid sinds de oprichting. In 2019 heeft CUBE ongeveer 700.000 fietsen geproduceerd. Op dit moment is CUBE marktleider in verschillende Europese landen in het midden en premium mountainbike- en racefietssegment. Het bijzondere van de volumes van CUBE is dat ze dit in Europa en omstreken voornamelijk verkopen. Zij voeren namelijk geen distributie in Amerika.

Het CUBE DNA bestaat uit 4 pijlers:

 1. Ontworpen en ontwikkeld in Duitsland
  1. De fietsen worden ontworpen en ontwikkeld in Waldershof, Duitsland. CUBE heeft daar een groot logistiek centrum voor de fietsen dat wel 48.000m2 beslaat.
 2. Technologie en innovatie
  1. CUBE maakt gebruik van een eigen teststandaard, de CUBE Testing Standard (CTS). Dit is destijds ontwikkeld door CUBE, omdat zij de algemene teststandaarden voor fietsen niet goed genoeg vonden. In Duitsland is er ook een speciaal testlab, waar alle fietsen uitvoerig worden getest. Zo waarborgt CUBE de hoge kwaliteit van de fietsen. Daarnaast werkt CUBE ook veel samen met andere grote partijen, zoals Bosch en Shimano, om zo nog betere producten te maken voor fietsers.
 1. Creatief ontwerp
  1. Bij CUBE vinden ze het heel belangrijk dat het hele plaatje klopt. De fiets moet gezien worden als een geheel.
 1. Sportief imago
  1. CUBE is een familiemerk. Van loopfiets tot e-mountainbike, CUBE heeft het allemaal. Wat hierbij opvalt is de sportieve stijl die CUBE voert.

Om kort samen te vatten: CUBE is een hoge kwaliteit fietsmerk dat betaalbare fietsen maakt voor het hele gezin.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van stip-kinderfietsen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 41 reviews.