Wat zijn de veiligste remmen voor een kinderfiets?

Wat zijn de veiligste remmen voor een kinderfiets?

Kinderen kunnen een gestarte beweging niet snel genoeg onderbreken: Als ze vooruit trappen, is terugtrappen een tegenoverstelde beweging. In geval van nood reageren de handen sneller! Dit resulteert in een “taakverdeling”: De voeten zijn er voor voortbeweging en de handen zijn voor sturen, bellen en remmen!

Op onze fietsen zitten kinderremgrepen ( Woombikes en Frogbikes), die allemaal op kinderhandgrootte verstelbaar zijn. Let er op dat de handvatten niet te groot zijn, kleine kinderhandjes kunnen dan moeilijker bij de remgrepen.  Als de handvatten klein zijn, heeft je kind meer grip op het stuur en kan hij beter bij de remgrepen. Woom en Frogbikes hebben de kleinste handvatten.

 

  •  Een ingenieuze vondst bij de Woom 2 en 3 is dat de voor- en achterrem verschillende kleuren heeft. De achterrem rechts is groen, zie afbeelding.  In eerste instantie moet het kind alleen leren remmen met de groene achterrem. Als het kind te abrupt met de voorrem remt, slaat het kind misschien wel over de kop. Dit moet je van tevoren dus goed uitleggen en is voor het prille begin.

 

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van stip-kinderfietsen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 38 reviews.