Wat is de beste fietshouding op een kinderfiets?

Kinderen vinden een meer rechtop zithouding, licht naar voren geneigd, als stadsfiets of toerfiets meestal fijner dan een racefietshouding of mtb-houding.  Bij een sportieve MTB-houding krijgen sommige kinderen last van hun polsen.  Dat is jammer, want dan laten ze de fiets gauw staan.

Je kunt  ook niet makkelijk rondkijken met een sportieve fietshouding en overzicht komt de stabiliteit en veiligheid ten goede. Ga maar eens op een been staan en je kijkt naar iets op ooghoogte en vervolgens kijk je naar de grond vlak voor je voeten. Je ervaart dan dat je met de ogen naar de grond gericht niet zo’n goed evenwicht hebt.

Als je rugklachten krijgt op de fiets, is waarschijnlijk het zadel niet hoog genoeg, dus

de knie moet licht gebogen zijn wanneer de trapper op het laagste punt staat.

De knie moet licht gebogen zijn wanneer de trapper op het laagste punt staat. en de andere knie mag niet hoger komen dan het heupgewricht.  Als de knie hoger komt dan het heupgewricht, buigt die knie teveel en dat is onnodig zwaar:  Als je diep uit de hurken omhoog komt, is dit in het begin zwaarder en naarmate je rechter op komt veel makkelijker. Je moet niet de knie onnodig buigen c.q. belasten. Dat zou ook een oorzaak van knieklachten kunnen zijn.

Lees ook:  https://stip-kinderfietsen.nl/hoe-bepaal-juiste-cranklengte-kinderfiets/

https://stip-kinderfietsen.nl/hoe-bepaal-je-de-juiste-zadelhoogte-van-een-kinderfiets/

https://www.fietsersbond.nl/de-fiets/kooptips/welke-fietshouding/

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van stip-kinderfietsen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 41 reviews.