Opening Fietscentrum Nijmegen: Kom op zaterdag 20 april naar de open dag!

Opening Fietscentrum Nijmegen: Kom op zaterdag 20 april naar de open dag!

Het Fietscentrum Nijmegen opent haar deuren op zaterdag 20 april voor een feestelijke aftrap. Dit centrum is een verzamelgebouw aan de Weurtseweg 154/156 met diverse fiets gerelateerde projecten en ondernemingen. Na jaren in de Honig gezeten te hebben zijn we terug van weg geweest in Nijmegen West! In het Fietscentrum Nijmegen vind je onder andere:

 • Fietsenproject: ‘Met een fiets doe je mee’ van Huis van Compassie Nijmegen dat
  ongebruikte fietsen inzamelt, hersteld en uitgeeft aan mensen die graag een fiets willen
  hebben maar dit niet kunnen betalen.
 • Stip kinderfietsen: De specialist in (lichtgewicht) kinderfietsen.
 • Fissafiets: De FissaFiets is een mobiele DJ-Bakfiets met professionele dj’s die elk
  evenement tot een succes zullen maken.
 • Loendersloot Consultancy: Advies en projectbegeleiding op het gebied van verkeer en
  mobiliteit.
 • Stichting Cycling out of Poverty (CooP-Africa): CooP-Africa is een stichting die
  kinderen, gezondheidswerkers, boeren en kleine ondernemers in Afrika ondersteunt met fietsen en werkt aan de promotie van fietsklimaat in Sub-Sahara Afrika.

De feestelijke aftrap staat in het teken van verbinding en participatie door middel van de fiets. De feestelijke opening is een uitgelezen kans voor bewoners van Nijmegen om het nieuwe centrum te verkennen, kennis te maken met de verschillende fietsorganisaties en te genieten van diverse activiteiten.

Wat is het programma?

 • 10.00 – 10.30 – Verzamelen voor de Kids fietszwerm voor NEC
 • 10.30 – 11.00 Fietsoptocht: Om 10.30 vertrekken we in een bonte Rood, Zwart en Groene stoet voor een fietsoptocht van 3 km door Nijmegen-West. We nodigen jong en oud uit om mee te fietsen. Bij terugkomst om 11.00 reiken wij een unieke NEC prijs uit aan de mooiste Rood, Zwart en Groene fiets.
 • 11.00 Officiële opening: Rond 11.00 zal er een officiële opening zijn van het Fietscentrum Nijmegen door Wethouder Brom.
 • 11.15 – 12.00 Masterclass Fietsstraat: Mini masterclass en kennisuitwisseling over fietsstraten en andere mooie voorbeelden van fiets-inclusieve planning in Nederland (Bike Streets and other Dutch best practices on cycling inclusive planning) met o.a. een delegatie uit Oeganda en Duitsland.
 • 11.15 – 15.00 Sleutelen aan fietsen: Maak gratis gebruik van de fietshaken van het
  Fietsenproject: ‘Met een fiets doe je mee’ en sleutel aan jouw eigen fiets of help de vrijwilligers om fietsen klaar te maken voor minima in Nijmegen.
 • 11.15 – 15.00 Fietsles voor volwassen: Leuke kennismaking met fietslessen voor volwassenen. Het Fietsenproject: ‘Met een fiets doe je mee’ verloot 10x 12 fietslessen t.w.v. € 40 voor
  geïnteresseerden.
 • 11.15 – 15.00 Kinderfietsparcours: Stip-kinderfietsen verzorgt een kinderfietsparcours met medewerking van Veilig Verkeer Nederland waar kinderen op een laagdrempelige manier verkeersregels kunnen leren. Er is voldoende ruimte voor kinderen om te leren fietsen.

 

Er is een springkussen, limonade en iets lekkers. De dag wordt muzikaal opgeluisterd door FissaFiets, de mobiele DJ bakfiets voor alle evenementen.

Speciale actie: Vanaf 11.00 kunnen mensen en organisaties ook hun tweedehands fietsen
inleveren bij het Fietsenproject ‘Met een fiets doe je mee’ van Huis van Compassie Nijmegen. Wij hebben als Fietsencentrum Nijmegen namelijk als doel om 500 tweedehands fietsen in te zamelen voor de opening. #500fietsen

Waar? Fietscentrum Nijmegen, Weurtseweg 154/156, Nijmegen.
Wanneer? Zaterdag 20 april 2024, van 10:00 tot 15:00 uur.

Ander nieuws

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van stip-kinderfietsen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 41 reviews.