Investeer in een goede kinderfiets

Investeer in een goede kinderfiets

Wist je dat een goede kinderfiets tweedehands veel geld oplevert?

Een nieuwe of tweedehands kinderfiets kopen?

Steeds vaker spreken we klanten die tegen ons zeggen dat de tweedehands ‘kinderfiets-markt’ gek geworden is. De prijzen rijzen de pan uit en een fiets van een jaar of twee jaar oud kun je vaak nog verkopen voor de nieuwprijs van toentertijd. En dat is niet zo raar want de prijzen stijgen en de fietsen blijven goed.

Een Woom-rekensommetje, nieuw versus tweedehands

Je koopt bijvoorbeeld bij ons nu een Woom 3 voor €459,-. Hierom fietst jullie oudste kindje en later zijn jullie jongste kindje. Na een paar jaar wissel je de Woom fiets bij ons in voor een Woom 4. Of je zet hem op een website als Marktplaats.nl en vraagt er natuurlijk de hoofdprijs voor. Zo ben je duurzaam bezig en krijg je weer kapitaal voor de nieuwe aankoop. Je kindje heeft dus bijna gratis leren fietsen. Geloof je het niet? Kijk maar eens op de tweedehands websites.

 

Waarom blijft een kinderfiets lang goed?

Een Woom van 1-2 jaar oud kun je vaak nog verkopen tegen 80% van de huidige nieuwprijs. Je hind heeft dan dus voor een aantal tientjes leren fietsen op een nieuwe fiets. Reden dat de kinderfietsen hun waarde behouden is de huidige vraag in combinatie met de huidige prijzen en het geringe slijtage.

Kinderfietsen en kwaliteit

Kinderfietsen hebben kleine frames, kleine wielen en er komen kleine krachten op te staan tijdens de levensloop. Kinderen van 10, 20 of 30 kilo zullen een kinderfiets van kwaliteitsmerken als Woom, Bemoov of Puky echt niet ‘door midden’ trappen. Mits de fiets netjes behandeld wordt kan deze dus prima meerdere kinderen en gezinnen mee.

Onze tips om waarde te behouden

  • Zet de kinderfiets zo veel mogelijk binnen.
  • Gebruik een standaard om de fiets te parkeren
  • Koop een nieuwe kinderfiets, laat je kroost er op rijden en verkoop hem in goede conditie

Ander nieuws

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van stip-kinderfietsen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 43 reviews.