Fietsvakantie met kinderen

Fietsvakantie met kinderen

Sportief, avontuurlijk en natuurlijk gezelligheid met elkaar!

Tijd voor elkaar, voor je omgeving en avontuur!

Het ene gezin ligt graag op het strand of bij een overvol zwembad van een luxe resort. Maar wat is er nu leuker om met je kinderen op fietsvakantie te gaan?! Eigenlijk zijn er alleen maar voordelen te noemen. Vaak horen we dat ouders ‘voordat de kinderen er waren’ zelf actieve (fietsvakanties) hadden. En dat nu even niet meer gaat. Maar waarom niet eigenlijk?

De grootste voorwaarde is het plezier

Heb je besloten om met je gezin op fietsvakantie te gaan let er dan goed op dat je het voor de kinderen ook leuk en afwisselend houdt. Grote afstanden zijn helemaal niet nodig en kinderen willen daarbij ook graag afwisseling. Maak dus niet te veel kilometers en zorg dat je op tijd bij je accommodatie aankomt zodat je kinderen lekker kunnen gaan spelen of op een andere wijze kunnen ontspannen. Zo heb je een volle dag met veel afwisseling en houd je het voor de kinderen ook leuk en uitdagend.

Samen met elkaar

Het belangrijkste van een vakantie is tijd voor elkaar hebben. En tijdens een fietsvakantie met kinderen kan dat uitermate goed. Je hebt gedurende de dagen volop tijd om leuke dingen met elkaar te doen, te kletsen, te picknicken en te spelen. Echt quality time als je het ons vraagt.

Voor alle kinderleeftijden mogelijk

Ook al zijn ze nog klein, er zijn vaak oplossingen te bedenken. Fietst je kindje nog niet zelf, dan kan hij/zij misschien achterop of in een fietskar. Zijn ze wat groter dan kunnen ze wellicht al met wat lichte bagage fietsen. Een achterdrager met fietstasjes waarin bijvoorbeeld de lunch zit geeft vaak een goed gevoel bij je kind omdat hij of zij dan ‘mee helpt’ terwijl papa en mama wat meer bagage mee nemen. En hoeveel heb je eigenlijk nodig tijdens zo’n vakantie? Dat ligt ook aan het type fietsvakantie.

Hotel versus kamperen en georganiseerd versus zelfstandig op fietsvakantie

Ga je zelfstandig op fietskampeerreis met je kinderen dan zal je wat meer spullen mee moeten nemen dan dat je bijvoorbeeld georganiseerd van hotel naar hotel fietst. Deze keuze voor type fietsvakantie met kinderen is voor iedereen anders en met jonge kinderen is het wellicht fijner om gelijk een accommodatie tot je beschikking te hebben in plaats van nog een kampement op te moeten bouwen. Met oudere kinderen is dit gemakkelijker aangezien zij zelf hun tent op kunnen zetten.

Een goede fietsvakantie kinderfiets

Een lichtgewicht kinderfiets maakt het voor kinderen gemakkelijker om de afstanden te volbrengen Uiteraard zorg je er voor dat voorafgaand aan je fietsvakantie de fiets in orde is. Versnellingen afgesteld, remmen in orde, ketting gesmeerd en dergelijke. Vergeet ook vooral niet om wat gereedschappen mee te nemen. Reserve binnenbanden, fietsplaksetje, een kettingschakel en wat handgereedschap is altijd handig voor onderweg. Overigens zijn er overal wel fietsenmakers te vinden die je kunnen helpen Zij het wellicht niet overal op iedere straathoek.

Fietsvakantie met kinderen, doen of niet?!

Wij van Stip Kinderfietsen hebben ruime fietservaring zowel op de racefiets, mountainbike als wereldwijd bagagefietsen. Een fietsvakantie is dan ook een ultieme manier van vakantie om samen met je kinderen sportief, ontspannen en genietend van alles om je heen bezig te zijn. Avontuur gegarandeerd!

Ander nieuws

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van stip-kinderfietsen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 38 reviews.