De beste kinderfiets is een lichtgewicht kinderfiets.

Kinderen en vooral kleine kinderen hebben nog niet zo’n goed evenwicht en ze hebben niet zulke sterke spieren vergeleken bij een volwassene.

Een lichtgewicht kinderfiets is fijner.

Een gewone stalen Nederlandse fiets is zo’n 2/3 tot het totale lichaamsgewicht van het kind.  Een aluminium is fiets 1/3 van het lichaamsgewicht van het kind.  Nederlandse fietsen van 16 inch wegen 12-15 kg voor een kind van 3- 5 jaar.  Voor een volwassene van 75kg is dat naar verhouding 50 tot 75 kg. Dat weegt je fiets met bepakking nog niet tijdens een kampeervakantie!

Zo’n stalen fiets heeft je kind slecht in de hand en sleurt je kind dan makkelijker mee in de val. Ze zijn onveilig.

Met een lichtgewicht fiets kan je kind  grotere afstanden rijden, stapt makkelijker op, start sneller, kan harder fietsen en makkelijker een heuvel op. Hij heeft de fiets beter onder controle en als hij valt, valt hij minder hard.

Het gevaarlijkste moment van het fietsen is het moment van afstappen. Ook dan is een lichtgewicht fiets het veiligst.

Bij de lichtgewicht fietsen zijn over het algemeen de verhoudingen ook goed. Zoals kleine handvatten en kleine remgrepen, zodat de kleine vingertjes goed bij de remmen kunnen. Korte cranks, kleine zadels en een niet te breed stuur.

.

De Woom kinderfiets 16 inch weegt 5,7 kg. Een Frog bike weegt 6,75 kg. De Early Rider weegt 5.65 kg.

De Nederlandse fietsen hebben over het algemeen te lange cranks, waardoor het fietsen zwaar is, ook belast je je knieën te zwaar. https://stip-kinderfietsen.nl/hoe-bepaal-juiste-cranklengte

 

Pas twee jaar oud en al genieten op de Frogbike van 6.3 kg.

 

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van stip-kinderfietsen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 43 reviews.