Leer je kindje fietsen!

Vallen en opstaan!

Het valt niet altijd mee om je kleine op de fiets te krijgen. Balans, verkeer en afstappen.

De een stapt op, begrijpt de principes en fietst zo weg. Vaak wordt dan het verkeer, op tijd remmen en luisteren naar papa en mama de grootste uitdaging.

Sommige anderen hebben net even dat letterlijke duwtje in de rug nodig. Hierbij een aantal tips om je kleine held te leren fietsen.

  • Hou het leuk! Eigenlijk de belangrijkste tip van ons. Fietsen is leuk en zoals bij veel nieuwe dingen kan een kindje afkeer krijgen als hij of zij het niet leuk vindt.
  • Gun je kleine de tijd om het te leren. Vallen en opstaan in de figuurlijke vorm. Hij hoeft niet gelijk een volleerd wielrenner te zijn.
  • Leer ze het nu van fietsen, Als kinderen begrijpen waarom ze iets leren dan zullen ze zich sneller en gemakkelijker aan het idee overgeven dat ze mogen fietsen.
  • Houd je kindje bij de oksels, schouders of in de nek vast als er nog geen balans is. Houd je het stuur voor hen vast dan leren ze niet zelf de balans te vinden.
  • Zorg dat je kleine held vooruit kijkt. Kinderen zijn geneigd om naar hun fietsje te gaan kijken om te zien hoe het werkt waarschijnlijk. Leer je kindje voor zicht uit te kijken. Het overzicht op de weg en de balans zullen dan sneller vorderen.
  • En lukt het een keertje niet, zet de fiets dan gewoon op de standaard en wacht tot de volgende dag komt. Vol nieuwe frisse moed stappen ze dan gewoon weer op hun fietsje.

Ander nieuws

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van stip-kinderfietsen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 41 reviews.