Binnenband vervangen van een kinderfiets

Binnenband vervangen van een kinderfiets

Ga je voor plakken of vervangen?

Het vervangen van een binnenband kun je best zelf

Niet iedereen vindt het leuk om te doen, een binnenband plakken. Dus kun je er voor kiezen om de binnenband van je kinderfiets te vervangen. Laat je dit bij een fietsenmaker doen dan ben je al gauw een paar tientjes kwijt. Je kunt het ook prima zelf doen zo’n binnenbandje vervangen.

Stappenplan binnenband vervangen

Stap 1

Haal het wiel los van de fiets. Wellicht moet je de remmen even loskoppelen om de band er tussendoor te krijgen. Bij een voorwiel is dit gemakkelijk. Bij een achterwiel moet je misschien de kettingkast losmaken of het wiel uit de derailleur draaien. Let er even op dat je dit voorzichtig doet om de ketting niet te beschadigen.

Stap 2

Met zogenoemde ‘bandenlichters’ kun je de band er af halen. Zet twee bandenlichters van kunststof tussen de band en de velg. Duw nu de bandenlichters naar beneden richting de spaken zodat de band over de velg aan de buitenzijde wordt gelicht. Nu kun je met een van de bandenlichters links of rechts gaan zodat de hele band over de velg getrokken wordt.

Stap 3

Laat de buitenband op de velg liggen aan een zijde (wang). Haal de kapotte binnenband er tussen uit nu. De nieuwe band plaats je op de manier zoals je de kapotte band er zojuist uitgehaald hebt. Let er op dat het kan zijn dat er in de buitenband nog een scherp voorwerp zit. Controleer dan ook de buitenband aan de binnenzijde op scherpe objecten.

Stap 4

Pomp de band zacht op, zodat de band zonder kreukels op de velg komt te liggen. Vervolgens dus je de buitenband weer over de velg. Dus kan met je beide duimen het beste omdat er nogal wat kracht bij kan komen kijken. Zorg dat het laatste stukje dat je over de velg duwt niet bij het ventiel zit. Je zou dan het ventiel kunnen scheuren of beschadigen.

Stap 5

Duw nu met je beide handen even ‘een rondje’ rondom het wiel zodat de binnenband goed zit en nergens klemt. Nu kun je de binnenband oppompen en weer de weg op!

Ander nieuws

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van stip-kinderfietsen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 41 reviews.