• Home
  • /Test fietsersbond van de Frog bike 69

Test fietsersbond van de Frog bike 69

De fietsersbond schrijft: en ik voeg toe in het rood.

De Frog 69 heeft 8 versnellingen en 26-inch wielen. Het cijfer 69 duidt de binnenbeenlengte aan. Dat maakt de fiets geschikt voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Voor mijn 11-jarige zoon waren de zadelhoogte en cranklengte goed. Maar de afstand tussen stuur en zadel was iets te groot. Het unieke van deze fiets is dat ze op testritten in overleg met kinderen is gemaakt. Kinderen kozen voor een sportieve houding.  Je kunt dat probleem oplossen door de stuurpen te vervangen door een korter (langer! door een stuurpenverlengstuk, een zgn. Stam Riser Adapter) exemplaar en op de fiets een gebogen stuur te zetten. Goed idee. Groot pluspunt van de fiets is dat hij zo licht is: 10 kilo. Verder is het prettig dat de cranks kort zijn en het zadel smal. Dat gaat namelijk vaak mis bij kinderfietsen.
Veel fabrikanten monteren cranks die eigenlijk alleen geschikt zijn voor volwassenen. De Frog 69 heeft geen verlichting, standaard of bagagedrager. Wel opklikbare spatborden, maar die zijn te kort. Je wordt door opspattend water nog steeds nat. De banden zijn nogal smal: 40 mm. Maar er is ruimte genoeg om bredere banden te monteren, zodat de fiets comfortabeler fietst
Conclusie: aanrader als lichtgewicht vakantiefiets of crossfiets. Als je er verlichting, standaard en bagagedrager op zet, is hij ook geschikt als schoolfiets. Aandachtspuntje: de houding van het bovenlichaam. Eventueel kun je er een andere stuurpen en een ander stuur op zetten. De Frog 69 kost 440 euro.

Bron: https://www.fietsersbond.nl/nieuws/frog-69/

Goede spatborden kun je kopen van Bluemels. De Bluemels spatborden zijn effectiever en ook mooier.  Zie volgende foto.

Commentaar op test fietsersbond van de Frog bike 69, voorbeeld met goede spatborden.