Over Frog bikes

Over Frog bikes

Jerry & Shelley Lawson  ouders van twee kinderen vonden niet één goede kinderfiets op de markt, daarom zijn ze zelf kinderfietsen gaan ontwikkelen. In samenwerking  met de Brunel University  hebben ze de beste kinderfietsgeometrie tot in detail uitgewerkt.

Elk detail is er op gericht om het fietsen voor kinderen fijn en comfortabel te maken. Het lichte gewicht, de korte cranks, kleine zadels, remhendels die afgestemd kunnen worden op kinderhandgrootte en kleine handvatten.

Frog fietsen zijn geen verkleinde fietsen voor volwassenen, omdat kinderen geen miniatuurvolwassenen zijn. Bij Frog gaan ze van het kind uit en ontwerpen de kinderfietsen afgestemd op de  anatomie van het kind.

Vanaf 2 ½ jaar kunnen de echte vroege vogeltjes al fietsen,  met een binnenbeenlengte vanaf 40 cm, op een Frog 43. De meeste kinderen beginnen bij mij op een Frog 48 vanaf 3 ½ jaar.

Vanaf 6 jaar, 20 inch, hebben de Frogfietsen 8 versnellingen.

Ik hoor van kinderen in Nijmegen dat ze een hekel kregen aan fietsen, omdat Nijmegen op heuvels is gebouwd. ( De enige stad in Nederland die op heuvels is gebouwd.) De heuvels vooral van  Berg en dal naar Ubbergen, waar een school staat zijn gewoon te zwaar om tegenop te klimmen.  Sinds dat de ouders een Frogbike kochten, fietsen ze gewoon met plezier naar school en terug. Ook in Rhenen rijden er veel Frogbikes  met de Grebbeberg als obstakel. In een lichte versnelling lukt het wel en is het elke dag weer een stoere overwinning.

De fietshouding van de Frogbike is de houding van die op een mountainbike. Een sportieve houding. In een sportieve mountainbikehouding kun je meer kracht op de pedalen kunt zetten. Als het kind toch meer rechtop fietsen fijner vindt, kan de stuurpen worden verlengd met een extra onderdeel.

De meeste Frogmaten zijn maar liefst in 8 kleuren of designs leverbaar.

Frogbikes worden geleverd met spatborden en een bel. Je kunt er ook nog een standaard, bagagedrager, slot of verlichting bij aanschaffen.

Heel veel van mijn klanten komen van heel ver. Dat is de moeite (letterlijk) waard, want je weet dan zeker dat je de juiste keuze kunt maken. Het is veel  geld en moeite, maar nog meer fietsplezier krijg je er voor terug.

De Frogbikes zijn ook online aan te schaffen. Als je twijfelt of advies wilt, aarzel dan niet om me te bellen. T. 0616408290.

Ik heb mijn winkeltje in het mooie Dutch Bicycle Centre. De hotspot voor de fietsliefhebber. We hebben  lekkere  koffie of thee. Achter het DBC zijn erg leuke restaurantjes om even bij te tanken of te wachten als de fiets nog geassembleerd moet worden.

 

Frogbikes bij Stip-kinderfietsen, kinderfietsenwinkel in Nijmegen

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van stip-kinderfietsen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 11 reviews.