Nijmegen te weinig bekend als paradijs voor fietsers en wielrenners.

151 klimmen bij Nijmegen (113 standaard + 24 varianten + 14 bruggen) goed voor 3642 hoogtemeters (2 x Stelvio) en 36640 wtr (1,25 x Stelvio), las ik op twitter en het was gepubliceerd door @KlimbijNijmegen.

Het twitterbericht van @KlimbijNijmegen werd mijn uitgangspunt.

De Stelvio is een van de hoogste verharde bergpassen in de Italiaanse Alpen. Je  moet er heen middels een lange autorit of met het vliegtuig.

Rob Duchateau was de persoon achter deze website: https://klimbijnijmegen.com Rob blijkt een zeer gedreven iemand en we konden onze liefde voor Nijmegen met zijn  schitterende (fiets)omgeving met enthousiasme delen. De fietsroutes die hij beschrijft op zijn website beginnen allemaal in en rond Nijmegen. Zijn website is een leidraad om de fietsomgeving van Nijmegen te ontdekken. Je kunt dagen fietsen in het achterland van Nijmegen. Je raakt er echt niet uitgefietst. Het is een grensgebied met zijn nadelen, die echter voordelen hebben voor de fietser. Je kunt over ongerepte heuvels fietsen tot Düsseldorf. Achter elke heuvel komt er weer een nieuwe heuvel.

Vanaf de randstad is het een tot anderhalf uur rijden naar Nijmegen. Op de Utrechtse Heuvelrug registreert de Strava app voor wielrenners gemiddeld 20 000 fietsers op de best bezochte klimmen, tegen 10 000 in het Rijk van Nijmegen. Toch kun je in Nijmegen veel meer klimmen dan wielrenners weten.

Nijmegen is geschikt voor korte fietsvakanties, niet alleen voor wielrenners, ook voor recreatieve  fietsers. Je hebt er polders en heuvels met veilige fietspaden.

Nijmegen is een bruisende stad waar van alles gebeurt. De fietsstad van 2016 doet je fietshart sneller kloppen. Het heeft niet alleen het prachtige DutchBicycleCentre met bijzondere en innovatieve fietsen van o.a. Stipbike en Stip-kinderfietsen, maar ook de Radbouduniversiteit met fietsgerelateerde onderzoeken, mooie toertochten, een fietsmuseum enzovoort.  Een stad met allure en een rijke geschiedenis.

Langs de fietsroutes  zijn  leuke terrasjes en lekkere eettentjes, vind die maar eens op de Stelvio.

Elk seizoen heeft zijn eigen schoonheid. De vergezichten doen je wanen of je in het buitenland bent.

Ik begon en eindig met hetzelfde twitterbericht : 151 klimmen bij Nijmegen (113 standaard + 24 varianten + 14 bruggen) goed voor 3642 hoogtemeters (2 x Stelvio) en 36640 wtr (1,25 x Stelvio).

Kom maar naar Nijmegen en overtuig je: Er is geen kol zo zwaar als alle Nijmeegse klimmen bij elkaar.

Fiets niet bij je? Dan is http://www.jasperfietsen.nl/ een aanrader om een fiets te huren.

Cornélie Metselaar.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00