E-bikes

E-bikes bij Stip-kinderfietsen, hip en trendy.

Veel kinderen rijden tegenwoordig op een e-bike. Fijn als er veel wind staat of als je een heuvel op moet fietsen en ook als je school ver weg is. Misschien even wennen aan het idee, maar er zijn kinderen voor wie het echt te zwaar is. Het fietsplezier verbleekt dan een beetje. Een e-bike overwegen is beslist niet gek. Er zijn al goede e-bikes op de markt met een sterke Boschmotor. Alle e-bikes zijn begrensd tot 20 km per uur. E-bikes voor kinderen zijn er vanaf 7-8 jaar.

Productinformatie Woom e-bikes:

Hydraulische schijfremmen van Promax voor veilig off-road remmen en 11 versnellingen. Gewicht 24 inch 15.3 kg en 26 inch weegt 16 kg.
Een 80 millimeter geveerde vork en een smal-breed-direct-mount kettingblad met 28 tanden.
Een woom DISCO TEC dubbele kamer velgen gemaakt van aluminium, die bijzonder licht zijn.
De banden: de Schwalbe-Rocket-Ron banden voldoen ook aan de hoogste eisen.

Geen Bosch of Shimano op de Woombikes

Woom heeft er voor gekozen om vanaf 7 jaar te beginnen.  Woom is voor een motor gegaan van het Duitse merk Fazua. Volgens Woom product manager Martin Prehofer zou de Fazuamotor geschikter zijn voor een kinderfiets, omdat die veel lichter is. De motor krijgt zijn power van een 250 Wh batterij en in totaal weegt het elektrische systeem minder dan 3 kg.

E-bike of standaard fiets

Zowel de motor als de accu zitten verwerkt in één van de stangen en het systeem zou makkelijk te verwijderen zijn om bijvoorbeeld binnen even op te laden. In een later stadium zou Woom overigens ook met een optionele klep komen om de opening in de stang weer dicht te maken, voor wanneer je het elektrische systeem eruit haalt. Hiermee zou de e-bike ook als normale fiets gebruikt kunnen worden.

We hebben  e-bikes in huis met goede Bosch motoren.

Een Bosch motor

De andere e-bikes van Stip-kinderfietsen hebben een Bosch motor. Onze e-bike experts (Stipbike c.s) raden de  Boschmotor aan. Adequate garantie is moeilijk op de Fazuamotor, omdat er weinig over bekend is van die motor.

Hydraulische remmen

De veiligste remmen voor een mountainbike en e-bike zijn schijfremmen. Ze werken uitstekend in de regen en modderige omstandigheden. De velgen slijten niet en ze worden niet warm tijdens de afdaling.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00